Spa på kryssning

En mycket populär anledning till att åka på kryssning är de oerhört fina spamöjligheterna! Om du, som så många andra av oss, bara går runt där hemma i det svenska vintermörkret och tycker synd om dig själv medan du längtar till sommaren, kan en spakryssning vara exakt det som behövs för att muntra upp dig och sudda bort din sura min.

Canyon-Ranch-SpaSpakryssningar kommer i många olika utföranden, men ofta ingår tillgång till spaavdelning i priset, och sedan brukar möjligheten finnas att antingen förbeställa eller köpa till olika typer av behandlingar på plats. Behandlingarna kan röra sig från allt mellan massage, gyttjebad eller aloe veraterapi. Även om du inte är intresserad av att lägga de där extra hundralapparna på tilläggsbehandlingarna kan ett grundläggande spapaket vara nog så god avkoppling. Kanske drömmer du om att sätta dig i en rykande het bubbelpool med ett glas champagne, och titta ut över Ålandshavet? Kanske vill sätta dig och svettas ordentligt i ångbastun, för att sedan hoppa ned i kallbadet och få en genuin isvaksupplevelse? Ja, anledningarna till att vilja åka på spakryssning är många, men det de alla har gemensamt är att det är prisvärd avslappning för den som behöver komma bort en stund, och inte har möjlighet eller lust att åka så väldigt långt eller länge.

Efter en dag på spa finns det väl ingenting som är härligare än en lång och intim trerätters middag med din älskade – eller kanske rentav ett besök till buffén, för den som är lite så där extra hungrig, eller helt enkelt bara har svårt att bestämma sig. Därefter är möjligheterna näst intill oändliga. Blir det ett bord framför kvällens band eller show, en vända i casinot, en svängom på nattklubben eller bara en lugn cocktail i den extravaganta baren? Ja, vad det än blir så är vi säkra på att en spakryssning är avkoppling i världsklass för de allra flesta!