Olika typer av kryssningar

Från Stockholm avgår dagligen flera olika typer av kryssningar. De allra flesta börjar i Värtahamnen, vid Ropsten och Lidingö. Enklast är det att köra bil till Värtahamnen, och sedan lämna den på långtidsparkeringen, alternativt bara ta med den ombord, helt enkelt. Då är det förstås viktigt att komma ihåg att köpa en biljett där plats på bildäck är inkluderad, men det behöver inte vara särskilt dyrt, så oroa dig inte. På de kommande sidorna kommer vi att gå igenom de vanligaste förekommande typerna av kryssningar, och förhoppningsvis hjälpa att guida dig fram till beslutet som passar just dig, och dina kryssningsambitioner.

Crown_Princess_(2)Det man kan säga generellt är att kryssningar kan vara en oerhört prisvärd form av semester. Men samtidigt som det finns mycket billiga och lite enklare kryssningsalternativ ska man inte tro att kryssningar med nödvändighet behöver vara avskalade och med frånvaro av lyx och glamour. Nej, så är det verkligen inte. Trots att det finns oerhört billiga alternativ, där man till och med kan hyra in sig i en delad hytt, belägen under bildäck, så finns variationer i hytter och paket som sträcker sig ända upp till glamorösa sviter med utsikt över havet, och bord på den finaste restaurangen ombord.

Det är ju det som är så härligt med kryssningar, att det finns någonting för alla smaker, och att endast din fantasi sätter gränserna för hur du vill skräddarsy just din upplevelse. Faktum är att två personers kryssningar på samma båt kan vara så fundamentalt olika att man inte ens skulle kunna föreställa sig att de skett på samma plats, men samtidigt kan de två sällskapen eller resenärerna ändå springa på varandra i någon av de sociala utrymmena ombord, och ha det fantastiskt trevligt tillsammans. Det är en av de saker som gör kryssningar så speciella – att de kan vara så oerhört olika!