Att åka på räkkryssning

Är du skaldjursfantast och sugen på kryssning? Du kan sluta fundera – räkkryssning är grejen för dig!

ff1000a1ff39ec19929b488a39c55c9ee15af55bAtt åka på räkkryssning har länge varit en populär aktivitet, där temat är perfekt matchat med färdmedlet. Egentligen är den enda väsentliga skillnaden mellan en vanlig kryssning och en räkkryssning vad man äter – nämligen räkor. Inte bara räkor, utan mängder av räkor! På en räkkryssning är den enda begränsningen storleken på din magsäck. Här har du en unik möjlighet att sätta i dig så mycket räkor, vitt bröd och aioli som är fysiskt möjligt – du har redan betalat för räkor och hytt, nu är det bara att passa på att njuta så mycket som möjligt och få valuta för pengarna.

Det finns några olika varianter av räkkryssningar, som kan vara bra att känna till innan du fattar ett slutgiltigt beslut om vilken resa du ska välja. Först av allt finns kvällskryssningar, som bara åker ut i några timmar för en härlig räkfrossa. Här behöver man inte ta samma hänsyn till bestämmelser om alkohol- och spelmonopol, eftersom räkan står i fokus, snarare än taxfree och casino. Det här är helt enkelt en smidig och glamorös kväll på vattnet, i räkans tecken – varken mer eller mindre.

Nästa steg upp i räkhierarkin är en räkkryssning med övernattning. Det här är kryssningen för dig som egentligen är sugen på mer än bara räkor, och man får här bedöma själva räkfrossan som en bonus, medan kryssningen är det som egentligen står i fokus.

Sedan finns förstås också den ännu mer glamorösa skaldjurskryssningen, som i princip fungerar likadant som en räkkryssning, men där man istället serverar alla olika typer av skaldjur. Hur låter en blandning av hummer, pilgrimsmusslor, krabba och räkor? Inte så dumt? Nej, då är nog skaldjurskryssning helt klart grejen för dig!

Ta med vännerna eller partnern och boka din räkkryssning redan idag!